Wednesday, April 20, 2011

exam...

fuh..fuh....(meniup sawang)..dah berswabg blog aku ni..rupenya dah lama aku xupdate blog ni..almaklum r..bz..mz ape korang tanya???bz main game...hahahaha...mgu ni study week..tp xmcm study week pun...kelas ade lagi...biasanya kelas2 last adelah kelas terpenting..ye la..time tu lecturer nak bgi tips hint segala bagai kan..aku jenis mcm tu r..awal kelas xpg..tp last kelas,terhegeh2 nak pg...hahaha..kata student cemerlang(sambil buat tgn ke dada,mata pandang ke atas)hahahha

skrang ni aku ngah SALIN assignment yg perlu dihantar untuk memperbaiki markah test...hahah..ye,memperbaiki yea..rupe2nya kerja menyalin adalah lebih susah dan payah dari membuat latihan sendiri..tp xpe..xkkisah pun...hehehe..thanks to lecturer cuz bnyak membantu dlm sistem permarkahan...hehehe..isnin mgu depan dah start paper aku..tp otak zero...baru pas format...kata busy kan???hahaha...bye..

Sunday, November 14, 2010

Meniscus injury...



this thursday,genap la 2 bulan aku operate lutut..athroscpy...at hospital batu pahat...lama dah aku nak pos benda ni..tp...tu r..student..bz ngan mcm2 benda..nak mkn pun kadg2 lupe...hahahha..ok..stop pasal study..know..pasal injured..sebenarnya sakit ni aku dah rasa sejak skola lagi...tp biasa r..budak skola..tau ape kan???untuk perngathuan korang..aku men sport...mcm2 r...netball..handball...sprinter...awal2 thun ni..aku join netball kat U aku..syukur,aku terpilih tuk wakil u...before dat..aku g jumpe doc..tanya opinion mcm mana...n she said'after MASUM,come n see me kalo skit lagi'.ok...aku pun men ngan gumbiranya...tp masa MASUM kaki aku crack..so,1 or 2 game je yg boleh aku men...agak sadis di situ..rugi2...bile buka sem je..cepat2 aku g jumpe doc kat PKU..n then..die tulis surat tuk refer aku n buat appointment kat hospital batu pahat...aku pun pg r...check punya check punya check,doc still xleh tahu ape benda yg injured.n tuk tau ape yg injured..kena scope......pada tanggal 18/8/2010,time pose tuh..aku pun operate...


gambar yg kat atas skali tu la gmbr lutut aku bile kena teropong...yang putih2 tu r yang menyebabkan lutut aku sakit..meniskus kalo xsilap aku..macm rumpai laut kan...???first prosedur...cuci kaki aku ngan sabun...pastu..bile masuk bilik bedah..diorang cucuk ubat bius kat blakang aku..perggghhh..sakit siot.....n then pas injection,diorang suh gerakkan kaki aku.....mula2 boleh..but slowly rasa berat kaki..it's mean bius dah disebarkan diseluruh kaki aku..hahahha..aku tgk sendiri ape yg diorang godek lutut aku tuh...ni gambar yg aku amik kat laman web.lebih kurang je ngan ape yg dorang wat kat lutut aku...



operation makan masa xsampai 2 jam pun...nak tengok rupe lutut aku pas operate???



ni dia...berbalut bagai..padahal,kena tebuk je pun...




esoknya aku kuar...yana amik aku....die uruskan sume...ubat n etc....padan muka lu..wahahhaha..but..thanx,babe..wa caya sama lu...dekat sebulan gak r jalan terjengkit2...dapat plak,ngan anak sedara aku yg kecik main ketuk2 lutut aku..mmg xleh blah...sakit!!!!!
n please believe this..after a few day scope..aku kuar jalan 2 g shopping beli baju raya??hahaha..gile kental aku kan???



at Kluang mall with yana..beli baju raya....hahahha....(kalo perasan,kaki kiri aku nampak gemuk skit,sebab kain balut xbuka lagi)


dats my story...
wasalam...

Friday, November 12, 2010

Satria Neo

ok..first kali aku nak gtau yg aku memg minat giler ngan satria ...idaman beb,...sampai kalo kat highway,neo lalu sebelah keta aku...pergh..pandang xkelip2....lagi2 kalo R3 lalu...adui..bisa gugur jantung..wahahah...tp sejak 2 menjeka ni...cinta aku pada neo telah beralih arah.....for the national car....INSPIRA!!!!!!!1wait for me....hahahha

Saturday, April 24, 2010

~~~going out~~~having fun~~~with....


ni yoyo...aku minta yana belikn...jht x???hahaha..papepun...thanx,bucuk...



ni tabung..tuk simpanan time sempit..wahahahah...

ni plak time dlm panggung...sebelum wyg dimulakan...


gambr ni plak diambil ketika aku terpegun dgn tarian wondergirls..hihihiji...cntik kot diorang menari...





hhhhhmmmm... ni antara gambr2 aku g enjoy tdi...tgk semerah cinta stilletto ngan yana...thank to yana...cz buat aku gelak n senyum...thank you so much....

Saturday, April 3, 2010

Electromagnetics field and wave....


adi de exam EMT...start study kul 10 pgi..exam kul 8 mlm...bersama dengan yana...kami berusaha mempelajari ape yg telah diajar oleh pn farhana...ni keadaan meja yana bile aku study ngan die...

bersepahkan..sah yana bertaubat xnak stdy ngan aku lagi..wahahaha..but yana..study ngan ko..aku dpt juga input...n kuar juga output..kalo aku study sorang..input xde..apetaha lagi output..hahaha....
agak lama gak aku stdy..smpi satu tahap..aku perlukn ketengan..xdpt tepi laut...tepi tingkap pun jdi la....hahaha..ni gmbr aku di tepi tingkp..thp cipn dah tension ni




sikit lagi nak terjun..hahaha....k lah..sambung balik..study punya study..so dah rasa ready tuk pg jawab test...dlm kul 7.45 aku pun gerak r ngan yana..naik mtor buruk aku...
bile dah duduk kat meja..n dapt kertas tuk jawab..otak aku 'hang'..padahal soalan yg kuar sebiji sma dengan pe yg aku study ngan yana..minah tu sah2x leh jawab..kuar senyum je..adui sengal tul...teori pun aku kantoi..pas abis exam..aku jumpa tenin..kawan aku...sembang pasal test tdi... tanya pasal ape itu 'dielectric constant'..aku xjwb soalan tuh cz aku xbc pun teori..pastu si tenin ni ngan muka selamba tunjuk kat kertas soalan tu..ayat ni..'dielectric constant or relative permittivity is the ratio of the permittivity of the dielectric to that of free space'...aaaaaaa!!!!!jawapn dah de kat dlm soalan..aku dapat rasa kesengalan aku yg tahap cipan ari ni..dah hilang 5 markah..macm @#$%^&*...






Friday, April 2, 2010

zaman remaja dulu

video
ni video teletubbies..hahaha
dulu aku layan gak citer ni ngan adik bongsu aku...
terhibur rasanya..diorang ni dah comey..hehehe..
so layan la ek...
zzzzaaasssss

thanx cuz always be myside when i need u....

ni 'kak yana' aku...
me n salina...
ni YB aku..ogie...



korang muncul bile aku sedih...
korang dtg bile aku ade masalah..
korang hadir masa aku memerlukan korang untuk menyelesaikan masalah..
salina...
aku tau ko akan kejar aku bile aku lari jauh..thanx for everything..
ogie..
ko beri kata2 motivasi di kala diri ini memerlukan seorang...terima kasih..
'kak yana'..
ko dtg time aku kehilangan seorang yg ku panggil sahabat...vanakam...
aku syg korang semua.
terima kasih kerana sudi menjadi sahabat ku....